Search
Close this search box.

DBP HOUSING 
CIRCULAIR  BIOCOMPOSIET 
BOUWSYSTEEM

WAAROM
DBP HOUSING

Het DBP HOUSING systeem valt op door zijn eenvoud in opbouw en veelzijdigheid qua mogelijkheden en toepassingen. Het systeem is hierdoor uitermate geschikt voor noodhuisvesting in probleemgebieden  zoals onderdak voor vluchtelingen, noodhospitalen en andere primaire voorzieningen. Tevens wordt dit systeem toegepast als aanbouw voor bestaande woningen of als tuinhuis of bijgebouw. Dankzij de modulaire opbouw biedt DBP HOUSING u volledige ontwerpvrijheid. DBP HOUSING wordt vervaardigd uit 100% restafval. Het geupcyclede biobased composiet Compodeen WFC bestaat uit 70% houtvezel en 30% polypropyleen (PP). De houtvezels zijn afkomstig uit o.a. ongelakt sloophout, einde levensduur pallets of PEFC gecertificeerde reststromen. Het aandeel PP komt uit het PMD restafval wat u en ik aanbieden aan de afvalverwerker. Dankzij de biovezel kent Compodeen een natuurlijke vergrijzing net als hout – zonder risico op degradatie. Omdat Compodeen niet degradeert en volledig herbruikbaar is, kent het een permanente CO2 opslag.
compodeen biobased composiet

Revolutionair!

UPCYCLING:

DBP HOUSING 
GEMAAKT VAN 
100% RESTAFVAL

Het aandeel houtvezel is afkomstig van o.a. kapotte en oude pallets, verpakkingsmateriaal en ongelakt sloophout, ook wel A-hout genoemd. Het overige bestanddeel is PP, een van de meest milieuvriendelijke kunststoffen die er bestaan. Dit ‘post consumers waste’ kunststof komt letterlijk uit de bekende PMD afvalbak of -zak.
INNODEEN_upcycling
CO2-storage-zwart
circulair
PEFC+

HET
DBP HOUSING SYSTEEM

De bouwwijze is gebaseerd op de Zweedse blokhut methode van in elkaar grijpende wandprofielen voor een zeer sterke constructie. 

Het DBP Housing systeem biedt een brede variatie innovatieve, modulaire oplossingen voor de realisatie van (nood)huisvesting, kantoor- en utiliteitsgebouwen. Het systeem kenmerkt zich door de praktisch oneindige flexibiliteit in ontwerp, vorm, indeling en maatvoering. Er is een ruime keuze in deuren, ramen, dakplaten, vloeren, afwerking en accessoires. De holle wandprofielen zorgen voor een goede isolatie en de kamers in de profielen zorgen er tevens voor dat kabel- en leidingwerk mooi weggewerkt kan worden.

ONTWERP EN VRIJHEID

Tijdens de ontwerpfase hebben opdrachtgevers de volledige vrijheid om eisen en wensen aan te geven en te bespreken. Tevens kijken we samen naar de toepassing en de locatie zodat wij dit kunnen toetsen aan de lokale bouweisen en regelgeving.

GEEN BOUWKENNIS BENODIGD

Het systeem wordt vergezeld van instructies met duidelijke tekeningen waarin de opbouw van begin tot eind, stap voor stap wordt begeleid.
De units zijn zeer eenvoudig samen te stellen. Hiervoor is geen specifieke bouwkennis of specialistisch gereedschap vereist.  Alle bouwdelen worden duidelijk gemerkt en prefab geleverd, er hoeft op locatie dus niets meer op maat gemaakt te worden. De wandprofielen worden gestapeld en grijpen in de lengte en op de hoeken in elkaar. Hierbij hoeft niet geschroefd of gelijmd te worden. De spanten, dakpanelen en afdekprofielen worden vastgezet door middel van moeren, bouten en schroeven. Door de eenvoudige, modulaire montage is het gebouw even gemakkelijk te demonteren, aan te passen, uit te breiden of te verplaatsen.

SPECIALE
AFWERKING

Voor steriele toepassingen zoals behandel- en operatiekamers of voor technische ruimtes, is het mogelijk om een speciale PVC wand-,  plafond- en vloerafwerking te kiezen.

CONSTRUCTIEVE PRESTATIE

De units zijn ontworpen om volledig tegemoet te komen aan de wensen van de klant met in acht name van de lokale regelgeving. Als het ontwerp definitief is dan wordt er een technisch datablad samengesteld, compleet met alle benodigde constructie berekeningen. Deze documenten dienen te worden overlegd ter inzage en controle aan de lokale bouwinspectie.

VOLDOET
AAN LOKALE
REGELGEVING

Als het uiteindelijke DBP HOUSING ontwerp gereed is, voldoet het volledig aan de lokale bouwregelgeving. Hieraan zullen ook constructieberekeningen (sterkteberekening) worden toegevoegd, die kunnen worden overgedragen aan de lokale autoriteiten. Het DBP HOUSING systeem valt op door zijn eenvoud in opbouw en veelzijdigheid qua mogelijkheden en toepassingen. Het modulaire systeem is hierdoor uitermate geschikt voor noodhuisvesting in probleemgebieden, zoals onderdak voor vluchtelingen, noodhospitalen en andere primaire voorzieningen.

MEER WETEN

Neem contact op met onze productspecialist voor meer informatie.

DOWNLOADS

RAPPORTEN

GEMAAKT VAN

circulair biobased composiet gevelbekleding

CIRCULAIRE BIOCOMPOSIET
GEVELBEKLEDING
VAN 100% RESTAFVAL

circulair biobased composiet gevelbekleding
Dagen
Uren
Min
Sec

STAND 8.006

circulair biobased composiet gevelbekleding

GEVELBEKLEDING
VAN
100% RESTAFVAL

circulair biobased composiet gevelbekleding
Dagen
Uren
Minuten
Seconden

HAL 5 | STAND B068