
DBP HOUSING
CIRCULAIR BIOCOMPOSIET
BOUWSYSTEEM
WAAROM
DBP HOUSING

Het DBP HOUSING systeem valt op door zijn eenvoud in opbouw en veelzijdigheid qua mogelijkheden en toepassingen. Het systeem is hierdoor uitermate geschikt voor noodhuisvesting in probleemgebieden zoals onderdak voor vluchtelingen, noodhospitalen en andere primaire voorzieningen. Tevens wordt dit systeem toegepast als aanbouw voor bestaande woningen of als tuinhuis of bijgebouw. Dankzij de modulaire opbouw biedt DBP HOUSING u volledige ontwerpvrijheid. DBP HOUSING wordt vervaardigd uit 100% restafval. Het geupcyclede biobased composiet Compodeen WFC bestaat uit 72% houtvezel en 28% polypropyleen (PP). De houtvezels zijn afkomstig uit o.a. ongelakt sloophout, einde levensduur pallets of PEFC gecertificeerde reststromen. Het aandeel PP komt uit het PMD restafval wat u en ik aanbieden aan de afvalverwerker. Dankzij de biovezel kent Compodeen een natuurlijke vergrijzing net als hout – zonder risico op degradatie. Omdat Compodeen niet degradeert en volledig herbruikbaar is, kent het een permanente CO2 opslag.


Revolutionair!
UPCYCLING:
DBP HOUSING
GEMAAKT VAN
100% RESTAFVAL
Het aandeel houtvezel is afkomstig van o.a. kapotte en oude pallets, verpakkingsmateriaal en ongelakt sloophout, ook wel A-hout genoemd. Het overige bestanddeel is PP, een van de meest milieuvriendelijke kunststoffen die er bestaan. Dit ‘post consumers waste’ kunststof komt letterlijk uit de bekende PMD afvalbak of -zak.

- BIOBASED
- RECYCLEBAAR / CIRCULAIR
- PERMANENTE CO2 OPSLAG
- GEUPCYCLED UIT 100% RESTAFVAL
- PEFC GECERTIFICEERD
- VORM- EN SLIJTVAST
- EENVOUDIG TE VERWERKEN
- ONTWERPVRIJHEID
- NATUURLIJKE VERGRIJZING
- WEERBESTENDIG, ZONDER BEHANDELING
- ONGEVOELIG VOOR TERMIETEN




HET
DBP HOUSING SYSTEEM

De bouwwijze is gebaseerd op de Zweedse blokhut methode van in elkaar grijpende wandprofielen voor een zeer sterke constructie.
Het DBP Housing systeem biedt een brede variatie innovatieve, modulaire oplossingen voor de realisatie van (nood)huisvesting, kantoor- en utiliteitsgebouwen. Het systeem kenmerkt zich door de praktisch oneindige flexibiliteit in ontwerp, vorm, indeling en maatvoering. Er is een ruime keuze in deuren, ramen, dakplaten, vloeren, afwerking en accessoires. De holle wandprofielen zorgen voor een goede isolatie en de kamers in de profielen zorgen er tevens voor dat kabel- en leidingwerk mooi weggewerkt kan worden.
ONTWERP EN VRIJHEID


Tijdens de ontwerpfase hebben opdrachtgevers de volledige vrijheid om eisen en wensen aan te geven en te bespreken. Tevens kijken we samen naar de toepassing en de locatie zodat wij dit kunnen toetsen aan de lokale bouweisen en regelgeving.
GEEN BOUWKENNIS BENODIGD

Het systeem wordt vergezeld van instructies met duidelijke tekeningen waarin de opbouw van begin tot eind, stap voor stap wordt begeleid.
De units zijn zeer eenvoudig samen te stellen. Hiervoor is geen specifieke bouwkennis of specialistisch gereedschap vereist. Alle bouwdelen worden duidelijk gemerkt en prefab geleverd, er hoeft op locatie dus niets meer op maat gemaakt te worden. De wandprofielen worden gestapeld en grijpen in de lengte en op de hoeken in elkaar. Hierbij hoeft niet geschroefd of gelijmd te worden. De spanten, dakpanelen en afdekprofielen worden vastgezet door middel van moeren, bouten en schroeven. Door de eenvoudige, modulaire montage is het gebouw even gemakkelijk te demonteren, aan te passen, uit te breiden of te verplaatsen.
SPECIALE
AFWERKING
Voor steriele toepassingen zoals behandel- en operatiekamers of voor technische ruimtes, is het mogelijk om een speciale PVC wand-, plafond- en vloerafwerking te kiezen.
CONSTRUCTIEVE PRESTATIE
De units zijn ontworpen om volledig tegemoet te komen aan de wensen van de klant met in acht name van de lokale regelgeving. Als het ontwerp definitief is dan wordt er een technisch datablad samengesteld, compleet met alle benodigde constructie berekeningen. Deze documenten dienen te worden overlegd ter inzage en controle aan de lokale bouwinspectie.
VOLDOET
AAN LOKALE
REGELGEVING
