Search
Close this search box.
Home Events Houtbouw 2023

Houtbouw 2023

HOUTBOUW richt zich tot professionals met interesse in hout- en hybride bouw. Leveranciers en koplopers binnen de B&U tonen er hun oplossingen, terwijl de experts in de theaters de bezoekers bijpraten over de meest actuele en relevante ontwikkelingen.

 

Terwijl de bouwopgave steeds groter lijkt, wordt de agenda bepaald door thema’s als duurzaamheid en circulariteit. Mede ingegeven door de energietransitie en de stikstofproblematiek, dwingen bouwbesluiten, aanbestedingseisen en wetgeving tot bewustere keuzes in methoden en materialen.

 

 

 

72% houtvezel uit sloophout
28% PP uit PMD restafval

 

Het bijzondere van Compodeen is dat het volledig uit afval bestaat. Het aandeel houtvezel is afkomstig van o.a. kapotte of oude pallets, verpakkingsmateriaal en ongelakt sloophout, ook wel A-hout genoemd. Het overige bestanddeel is PP, een van de meest milieuvriendelijke kunststoffen die er bestaan. Dit ‘post consumers waste’ kunststof komt letterlijk uit de bekende PMD afvalbak of -zak. De twee materialen worden samengevoegd en onder hogedruk geëxtrudeerd.

 

 

Hierdoor hebben weersinvloeden geen negatieve impact op de levensduur. De houtvezels worden in dit geoctrooieerde proces in de lengterichting gepositioneerd waardoor er een uitzonderlijke sterkte optreedt. Tijdens de productie van Compodeen wordt restmateriaal heel eenvoudig weer hergebruikt voor nieuw materiaal zonder kwaliteitsverlies. Uiteraard geldt dit ook voor – in de praktijk toegepast – Compodeen.

Kortom: Compodeen is een duurzaam, veelzijdig en circulair toepasbaar materiaal.

 

 

 

U vindt ons in stand A.118

 

The event is finished.

Datum

mei 23 - 25 2023
Expired!

Tijd

10:00 - 17:00
Brabanthallen

Locatie

Brabanthallen
Diezekade 2, 5222 AK ‘s-Hertogenbosch
54events

Organisator

54events
Telefoon
+31 294 745 070
Email
beurs@54events.nl
Website
https://54events.nl/