U bevindt zich hier: Home » Markten » Deur, kozijn & gevelindustrie » Timmerindustrie » Onderdorpels voor houten kozijnen » 

DTS TIMBER DORPELS

Onderdorpels voor houten kozijnen

DTS TIMBER dorpels maken nieuwe houten kozijnen duurzaam en woningen toegankelijk. Ze sluiten aan op alle houten kozijnsystemen en voorkomen aantasting van het hout. DTS dorpels zijn ongevoelig voor vocht en slijtvast waardoor ook de houten kozijnen langer mee gaan. Bovendien zijn de dorpels 100% recyclebaar.


                

                   

 
MATERIAALKRINGLOOP BEHOUDEN
DTS producten zijn ontworpen op waardebehoud na het einde van hun gebruiksduur. HOLLODEEN, waarvan de DTS DORPELS zijn vervaardigd, is 100% recyclebaar en bestaat reeds tot 90% uit gerecycled materiaal. Gebruikte dorpels kunnen geheel volgens het C2C-principe eenvoudig en efficiënt als basismateriaal dienen voor nieuwe dorpels.

Om die reden zijn DTS DORPELS van HOLLODEEN Cradle to Cradle SILVER gecertificeerd.
 
AFVAL VOORKOMEN
DTS kent geen productieafval, alle onderdelen worden vervaardigd in een gesloten proces en bestaan uit een groot aandeel gerecycleerd hoogwaardig basismateriaal. De dorpels worden in principe ‘montage-gereed’ en zonder verpakkingsmateriaal geleverd. DTS levert standaard maatwerk en zamelt eventueel afkort- of restmateriaal bij haar klanten in voor hergebruik.

 
PROFILERINGEN - VARIATIE IS STANDAARD
De basis DTS dorpels zijn profileringen voor binnen- en buitendraaiende deuren, al dan niet voorzien van kaderdichting. De profielen voor hefschuif-toepassingen met sponning voor een aluminium looprail. Daarnaast zijn ook andere profileringen, zoals KVT, eveneens conform door de klant gewenste maatvoering leverbaar. De dorpels worden geleverd met gecontramalde neuten. Daarbij zijn wisselsponningen standaard leverbaar.

 
ECO52 - NIET ALLEEN DE PRIJS IS LAGER
Voor de meeste profielen is naast de standaard 67 mm dikke uitvoering ook een ECO52-variant leverbaar. Deze 52 mm dorpel heeft naast de materiaalbesparing en het lagere gewicht, ook nog een zeer aantrekkelijke prijs!

 
VECTOR DORPELS - KLANTSPECIFIEKE PROFILERINGEN
Mocht de benodigde profilering er niet zijn, dan zijn er Vector-dorpels die volledig volgens tekening klant geproduceerd worden. Zelfs gebogen dorpels zijn daarbij mogelijk.
DIVERSE KLEUREN
HOLLODEEN heeft een ruime keuze aan kleuren. Van genuanceerd zwart tot diverse natuursteen kleurtekeningen. HOLLODEEN is door-en-door gekleurd en blijft daardoor, ook na verloop van tijd zijn oorspronkelijke kleur behouden. Alle HOLLODEEN kleuren zijn volledig circulair want ze zijn 100% recyclebaar.
 
BRANDWERENDHEID - 30 EN 60 MIN
Alle DTS TIMBER dorpels van HOLLODEEN zijn standaard 30 minuten brandwerend. Door het toepassen van Foamtech neuten zijn de dorpels geschikt voor een 60 minuten brandwerende situatie.
3D BIM MODELLEN VOOR REVIT
De tekeningen van de meest gangbare DTS dorpels zijn beschikbaar als 3d-BIM-revit-details.
LUCHTDICHT BOUWEN
Omdat DTS dorpelprofielen massief zijn en niet hol, kunnen kalksponningen niet alleen in de neuten worden aangebracht maar tevens in de kopse zijden van de dorpel. De kalk- en loodsponning kunnen vrij opgegeven worden waardoor DTS dorpels altijd aansluiten op uw (bouwkundige-) detaillering. Hierdoor heeft u geen doorlopende naden en zorgt u voor een uitstekende luchtdichte aansluiting.


SAMEN MET ONS EEN PRODUCT ONTWIKKELEN..?
Waar andere materialen tekortschieten, komt onze innovatiekracht tot leven!

Wat we ook ontwikkelen: we doen het graag samen met u.
Om uw uitdagingen vorm te geven of processen te optimaliseren, combineren wij uw vakkennis met onze knowhow op het gebied van duurzame kunststoffen, technieken en de toepassing ervan.

"Samen komen we tot slimme maatwerkoplossingen."

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op: