GENERIEKE 
EIGENSCHAPPEN 
COMPODEEN

COMPODEEN WFC 
(WOOD FIBRE COMPOSIET)

 
COMPODEEN WFC is een circulair en weerbestendig bio-based composiet. Het hoofdbestanddeel bestaat uit houtvezel, aangevuld met Polypropyleen. PP is één van de meest milieuvriendelijke kunststoffen die er bestaan omdat het zich uitstekend laat recyclen.
De twee materialen worden samengevoegd en onder hogedruk geëxtrudeerd. Hierdoor hebben weersinvloeden geen negatieve impact op de levensduur. De houtvezels worden in dit geoctrooieerde proces in de lengterichting gepositioneerd waardoor er een uitzonderlijke sterkte optreedt. Tijdens de productie van Compodeen wordt restmateriaal heel eenvoudig weer hergebruikt voor nieuw materiaal zonder kwaliteitsverlies. Uiteraard geldt dit ook voor – in de praktijk toegepast – Compodeen.
Het PEFC gecertificeerde houtvezel is afkomstig uit reststromen van duurzaam beheerde bossen en uit resthout van timmerfabrieken.

UPCYCLING:
BASISMATERIAAL
UIT 100% RESTAFVAL

INNODEEN_upcycling
Het aandeel houtvezel is afkomstig van o.a. kapotte of oude pallets, verpakkingsmateriaal en ongelakt sloophout, ook wel A-hout genoemd. Het overige bestanddeel PP komt letterlijk uit de bekende PMD afvalbak of -zak.
Voor specifieke kenmerken en toepassingen neem dan svp contact op met onze materiaalspecialist.
Rapporten en datasheets worden op aanvraag verstrekt.

DOWNLOADS

PRODUCTLIJNEN

DBP SIDING GEVELBEKLEDING
DBP HOUSING BOUWSYSTEEM VOOR (NOOD)HUISVESTING

COMPODEEN WORDT OOK TOEGEPAST IN:

CIVIELE TECHNIEK

MELD JE AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF