Zoek
Sluit dit zoekvak.
Home Events Prefab 2022

Prefab 2022

 

Vakbeurs en kennisplatform voor koplopers in off-site bouwen en renoveren

PREFAB is de vakbeurs – en het kennisplatform – voor professionals in industrieel en modulair bouwen en renoveren. Draagt bij aan kennisdeling en business en ondersteunt zo de doorontwikkeling van prefabricatie en industrialisatie in de bouw- en installatiesector.
De meest up-to-date en complete beurs op het gebied van pre-fabricage binnen de burgerlijke – en utiliteitsbouw. Informatie en inspiratie staan er centraal: PREFAB brengt innovaties, oplossingen, best practices en een ijzersterk inhoudelijk programma.

 

 

 

 

GEVELBEKLEDING
GEMAAKT VAN
100% RESTAFVAL

 

Het bijzondere van Compodeen is dat het volledig uit ‘afval’ bestaat. Het aandeel houtvezel is afkomstig van o.a. kapotte of oude pallets, verpakkingsmateriaal en ongelakt sloophout, ook wel A-hout genoemd. Het overige bestanddeel is PP, een van de meest milieuvriendelijke kunststoffen die er bestaan. Dit ‘post consumers waste’ kunststof komt letterlijk uit de bekende PMD afvalbak of -zak. De twee materialen worden samengevoegd en onder hogedruk geëxtrudeerd.

 

 

 

 

              

 

Hierdoor hebben weersinvloeden geen negatieve impact op de levensduur. De houtvezels worden in dit geoctrooieerde proces in de lengterichting gepositioneerd waardoor er een uitzonderlijke sterkte optreedt. Tijdens de productie van Compodeen wordt restmateriaal heel eenvoudig weer hergebruikt voor nieuw materiaal zonder kwaliteitsverlies. Uiteraard geldt dit ook voor – in de praktijk toegepast – Compodeen.

Kortom: Compodeen is een duurzaam, veelzijdig en circulair toepasbaar materiaal.

 

 

 

U vindt ons in hal 1, stand C067

 


 

Wij maken tevens deel uit van het Kennisprogramma.
Dagelijks van 12.00 – 12.30u in het Praktijktheater PREFAB behandelt Ludo Schennink het onderwerp:

Ludo Schennink
Ludo Schennink

DE TOEGEVOEGDE WAARDE
VAN BIOCOMPOSIET
IN DE PREFAB BOUW

Ludo vertelt u alles over COMPODEEN. Compodeen is een nieuw circulair biobased houtvezel composiet dat volledig uit restafval bestaat en een permanente CO2 opslag kent. In stand 1.C067 laten wij gevelbekleding zien van dit nieuwe materiaal. Verder zien wij veel kansen voor de prefab bouw. Omdat holle profielen mogelijk zijn met Compodeen zorgt dit voor een aanzienlijke materiaal- en gewichtsbesparing en is het uitstekend toepasbaar op plaatsen waar hout op den duur tekortschiet. Graag komen wij hierover met prefab bouwers in gesprek.

 

The event is finished.

Datum

okt 11 - 13 2022
Expired!

Tijd

10:00 - 17:00
Brabanthallen

Locatie

Brabanthallen
Diezekade 2, 5222 AK ‘s-Hertogenbosch
54events

Organisator

54events
Telefoon
+31 294 745 070
Email
beurs@54events.nl
Website
https://54events.nl/