U bevindt zich hier: Home » Markten » Bouw » DBP HOUSING

DBP HOUSING

(Nood)huisvesting van houtvezel composiet

Het DBP HOUSING systeem valt op door zijn eenvoud in opbouw en veelzijdigheid qua mogelijkheden en toepassingen. Het systeem is hierdoor uitermate geschikt voor noodhuisvesting in probleemgebieden zoals onderdak voor vluchtelingen, noodhospitalen en andere primaire voorzieningen.

Tevens wordt dit systeem toegepast als aanbouw voor bestaande woningen of als tuinhuis of bijgebouw. Dankzij de modulaire opbouw biedt DBP HOUSING u volledige ontwerpvrijheid.

Het DBP HOUSING systeem biedt een brede variatie innovatieve, modulaire oplossingen voor de realisatie van (nood)huisvesting, kantoor- en utiliteitsgebouwen.


Het systeem kenmerkt zich door de praktisch oneindige flexibiliteit in ontwerp, vorm, indeling en maatvoering. Er is een ruime keuze in deuren, ramen, dakplaten, vloeren, afwerking en accessoires. De bouwwijze is gebaseerd op de Zweedse blokhut methode van in elkaar grijpende wandprofielen voor een zeer sterke verbinding. De holle wandprofielen zorgen voor een goede isolatie en de kamers in de profielen zorgen er tevens voor dat kabel- en leidingwerk mooi weggewerkt kan worden.
ONTWERP EN VRIJHEID
Tijdens de ontwerpfase hebben opdrachtgevers de
volledige vrijheid om eisen en wensen aan te geven en te bespreken. Tevens kijken we samen naar de toepassing en de locatie zodat wij dit kunnen toetsen aan de lokale bouweisen en regelgeving.
GEEN BOUWKENNIS BENODIGD
De units zijn zeer eenvoudig samen te stellen. Hiervoor is geen specifieke bouwkennis of specialistisch gereedschap vereist.  Alle bouwdelen worden duidelijk gemerkt en prefab geleverd, er hoeft op locatie dus niets meer op maat gemaakt te worden.De wandprofielen worden gestapeld en grijpen in de lengte en op de hoeken in elkaar. Hierbij hoeft niet geschroefd of gelijmd te worden.

De spanten, dakpanelen en afdekprofielen worden vastgezet door middel van moeren, bouten en schroeven. Door de eenvoudige, modulaire montage is het gebouw even gemakkelijk te demonteren, aan te passen, uit te breiden of te verplaatsen. Het systeem wordt vergezeld van instructies met duidelijke tekeningen waarin de opbouw van begin tot eind, stap voor stap wordt begeleid.
SPECIALE AFWERKING
Voor steriele toepassingen zoals behandel- en operatiekamers of technische ruimtes, is het mogelijk om een speciale PVC wand-,  plafond- en vloerafwerking te kiezen.
VOLDOET AAN LOKALE BOUWREGELGEVING
Als het uiteindelijke DBP HOUSING ontwerp
gereed is, voldoet het volledig aan de lokale bouwregelgeving. Hieraan zullen ook constructieberekeningen (sterkteberekening) worden toegevoegd, die kunnen worden overgedragen aan de lokale autoriteiten.
CONSTRUCTIEVE PRESTATIE
De units zijn ontworpen om volledig tegemoet te komen aan de wensen van de klant met in acht name van de lokale regelgeving. Als het ontwerp definitief is dan wordt er een technisch datablad samengesteld, compleet met alle benodigde constructie berekeningen. Deze documenten dienen te worden overlegd ter inzage en controle aan de lokale bouwinspectie.Houtvezel, het hoofdbestanddeel van Compodeen, is PEFC gecertificeerd en afkomstig uit duurzaam beheerde bossen. Hiervoor wordt tevens resthout door afkorten gebruikt afkomstig van de timmerindustrie. Bij het extrusieproces worden geen giftige of schadelijke stoffen toegevoegd maar polypropylene (PP). PP is één van de meeste milieuvriendelijke thermoplasten. Het afkort materiaal van Compodeen wordt versnipperd en vormt daarna nieuw basismateriaal voor Compodeen zonder daarbij afbreuk te doen aan de kwaliteit. Omdat DBP HOUSING veelal in situaties van tijdelijke aard wordt toegepast, is het systeem zeer eenvoudig te demonteren zonder daarbij blijvende sporen achter te laten.


SAMEN MET ONS EEN PRODUCT ONTWIKKELEN..?
Waar andere materialen tekortschieten, komt onze innovatiekracht tot leven!

Wat we ook ontwikkelen: we doen het graag samen met u.
Om uw uitdagingen vorm te geven of processen te optimaliseren, combineren wij uw vakkennis met onze knowhow op het gebied van duurzame kunststoffen, technieken en de toepassing ervan.

"Samen komen we tot slimme maatwerkoplossingen."

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op: