U bevindt zich hier: Home » Markten » Betonindustrie » 

Betonindustrie

INNODEEN levert een groot aantal producten die worden toegepast in de betonindustrie. Voor de meesten worden de materialen Hollodeen PE 500 Confetti, Naturel of PE F1 toegepast.

De grote voordelen van deze Hollodeen kunststoffen zijn:

  • sterkte
  • slijtvastheid
  • makkelijk te bewerken
  • minimale betonhechting
  • lange levensduur
  • in alle afmetingen en vormen te leveren
  • goedkoper dan een uitvoering in staal
Door bovenstaande voordelen zijn Hollodeen kunststoffen een ideaal materiaal om toe te passen in de betonindustrie.

Vellingkantstrippen

Wij zijn producent en leverancier van de zogenaamde vellingkantstrippen. Deze strippen worden toegepast op mallen en bekistingen om betonproducten te voorzien van een vellingkant. Het materiaal wat hiervoor wordt gebruikt is het  slijtvaste Hollodeen PE F1.

Onze strippen worden geleverd in diktes van 6, 7, 8, 10, 15 en 20 mm. De breedte van de strippen is afhankelijk van de wens van de klant, de leverlengte is standaard 4000mm.

Het is mogelijk om de strippen te voorzien van een 2 mm sponning zodat deze met een aanslag strak in de mal kan worden gelegd.
Indien gewenst worden de strippen voorzien van voorgeboorde verzonken gaten Ø4 of Ø6 mm.

Voor afwijkende afmetingen, diktes en profielen van strippen kunt u ook bij ons terecht.  

Conussen en afstandhouders

Wij zijn producent en leverancier van diverse conussen en afstandhouders voor de betonindustrie. Deze onderdelen worden vaak toegepast in betonconstructies en bekistingen en kunnen in bijna iedere gewenste vorm en afmeting worden geproduceerd. 

Vaak worden ze voorzien van een asgat met gewenste diameter zodat ze middels een draadstang kunnen worden vastgezet in de kist.

Door de goede technische eigenschappen is ons Hollodeen een ideaal materiaal om hiervoor toe te passen. Het materiaal is zeer slijtvast, heeft een hoge drukvastheid, een lange levensduur, is zeer makkelijk te bewerken en de betonhechting is minimaal.

Sparingen

Wij produceren en leveren diverse kunststof sparingen voor de betonindustrie. Deze sparingen worden vaak toegepast in beton- mallen/constructies en kunnen in bijna alle gewenste vormen en afmetingen worden geproduceerd. 

Door het gebruik van een 3- en 5-assige CNC gestuurde bovenfrees kunnen wij de meest uiteenlopende producten zeer nauwkeurig produceren waardoor haast niets onmogelijk is.  

De sparingen kunnen worden voorzien van inserts(foto) of schroefdraad waardoor deze met bouten makkelijk vast te zetten zijn aan de kist. Hierdoor blijven de sparingen tijdens het storten en trillen goed op hun plaats zitten.

Door de goede technische eigenschappen is ons Hollodeen een ideaal materiaal om toe te passen voor sparingen. Het materiaal heeft een hoge drukvastheid, een lange levensduur, is zeer makkelijk te bewerken en de betonhechting is minimaal.

Mallen en matrijzen

Wij produceren en leveren diverse kunststof mallen voor de betonindustrie. Deze mallen worden vaak toegepast voor het storten van diverse producten zoals: gevelelementen, wanden, balken, palen en overige prefab betonelementen. Deze mallen kunnen in iedere gewenste vorm en afmeting worden geproduceerd.

Vaak bestaan de Hollodeen mallen uit meerdere onderdelen en overleggen wij samen met onze klant hoe deze het efficiëntst kan worden uitgevoerd. Hierdoor is er in de praktijk optimaal rendement uit de mallen te halen en komt men tijdens het gebruik ervan niet voor onvoorziene problemen te staan. 

Door het gebruik van  5-assige CNC gestuurde bovenfrezen kunnen wij de meest uiteenlopende mallen en onderdelen zeer nauwkeurig produceren.

Door de goede technische eigenschappen is ons Hollodeen een ideaal materiaal om toe te passen voor mallen. Het materiaal heeft een hoge drukvastheid, een lange levensduur, is zeer makkelijk te bewerken en de betonhechting is minimaal.

Cijfers, letters en figuren

Figuren voor betonmal.Wij produceren en leveren diverse kunststof onderdelen zoals cijfers, letters en speciale figuren. Deze onderdelen worden toegepast in betonmallen en zorgen voor een gewenste afdruk zoals een jaartal, naam, logo of reliëf in het betonproduct.

De onderdelen worden gespiegeld en 10° lossend gefreesd zodat deze makkelijk zijn te ontkisten en daardoor zorgen voor een strak eindresultaat.

Door het gebruik van een 5-assigge CNC gestuurde bovenfrees kunnen de meest uiteenlopende figuren met een zeer grote nauwkeurigheid worden gefreesd.

Ook is het mogelijk om de onderdelen te laten watersnijden waardoor kleinere exemplaren kunnen worden gemaakt.

Door de goede technische eigenschappen is ons Hollodeen een ideaal materiaal om toe te passen voor figuren in mallen. Het materiaal heeft een hoge drukvastheid, een lange levensduur, is zeer makkelijk te bewerken en de betonhechting is minimaal.

Koppellatten

Wij produceren kunststof koppellatten uit Hollodeen RC.
Deze geëxtrudeerde profielen worden geleverd in de kleur grijs en zwart. De afmetingen variëren van 25x25mm tot 30x30mm en kunnen in iedere gewenste lengte worden geleverd.
De profielen worden gebruikt voor het koppelen van keerwanden en betonelementen.

Afwijkende afmetingen op aanvraag.

Vormbakken / steenbakken

Wij ontwikkelen, produceren en onderhouden Hollodeen kunststof vormbakken. Deze vormbakken samengesteld uit ons hoogwaardige slijtvaste Hollodeen materiaal kunnen in alle gewenste vormen en afmetingen uitgevoerd worden. Door onze jarenlange ervaring en opgedane kennis in deze branche kunnen wij aan al uw wensen voldoen.

Hollodeen is door zijn hoge drukvastheid, een lange levensduur een uitstekende basis voor vormbakken. Door de speciale afwerking is bovendien de kleihechting minimaal.

Merken